Turistbyråer

Det senaste av vårt innehåll från olika städer i USA

Fem annorlunda och fem klassiska rundvandringar i New York

Det finns många sätt att uppleva en storstad på och ett av de bästa är att anmäla sig till en vandringstur där man får uppleva en del av staden samtidigt som du får lära dig något nytt om exempelvis mat och kultur.
New York

Alla hjärtans dag i New York

New York City har något för alla och är en perfekt plats att fira Alla hjärtans dag på. Vare sig det gäller en romantisk weekend, oförglömliga semesterresor för hela familjen eller kompisgänget. Här är de bästa tipsen.

Årets billigaste månader i New York

Billigast är det i New York mellan januari till mars 2015. Under perioden har staden årets lägsta hotellpriser och flera speciella restaurang- och teaterkampanjer. Det finns med andra ord pengar att spara för den som planerar en resa till staden.
New York - Macy's, världens största varuhus.

Shopping i New York

Ingen resa till New York är komplett utan lite shopping. Priserna på det mesta är betydligt lägre än i Sverige. Men vart ska du gå? Vi guidar.
Delta Airlines.

Delta Air Lines kommer tillbaka till Arlanda

Delta Air Lines kommer tillbaka till Arlanda med sin direktlinje till New York JFK sommaren 2015. Det första planet lyfter 5 juni. Från 15 juni blir det fem avgångar I veckan på rutten, resten av säsongen fyra avgångar per vecka med en Boeing 757-200, som rymmer 167 passagerare. Trafiken bedrivs i samarbete med Air France KLM.
Sheeps Meadow i Central Park.

En vinterdag i Central Park

Det är kallt, det är snö och vi fryser, men vi gillar att promenera och solen skiner. Vi startar i sydvästra hörnet av parken vid Columbus Circle. Här finns det cyklar att hyra, men just idag är det stängt. För två dagar sedan fanns ingen snö och det var riktigt varmt när jag gick igenom parken, men vädret ändras snabbt numera.
Huvudgatan i San Franciscos Chinatown.

Chinatown

San Francisco har en av USAs största och mest genuina China…
Höststämning i Central Park.

Central Park

Central Park är Manhattans lunga och den sträcker sig från 59.e gatan i söder till 109:e gatan i norr. Central Park Väst ligger på västra sidan och Fith Avenue på östra sidan parken. Redan 1853 bestämdes att det skulle byggas en park här.
Queens från luften.

Queens USA:s bästa resmål 2015

USA s bästa resmål 2015 är Queens, i alla fall om man tror reseguiden Lonely Planet.New York har fem stadsdelar. Manhattan är ännu mest känd. Brooklyn har varit hipp och inne sedan några år tillbaka och nu är Queens på stark uppgång. Staten Island och Bronx har ännu inte många turister som besökare.
Taxibilar överallt.

New York

New York har varit, är och förblir en stad med stark dragningskraft.…

Access New York

Sajten accessnewyork.se har aktuella videobloggar på svenska från New York.
Den berömda fängelseön Alcatraz är numera ett museum och populärt utflyktsmål.

Alcatraz – myternas ö

Alcatraz har de flesta av oss hört talas om, kanske i samband med den berömda rymningen år 1962, då tre fångar byggde en flotte av gamla regnrockar och försökte paddla till fastlandet. Numera är ön ett museum.
Seafood är specialiteten på restaurangerna längs Fishermans Wharf.

Fisherman’s Wharf

Fisherman's Wharf är lika delar sevärdhet och turistfälla. Området ligger längs San Franciscos nordkust, och sträcker sig längs Jefferson St och The Embarcadero, från Hyde St till Pier 39, total ca 1 km.
De berömda viktorianska husen i San Francisco.

Topp 10 sevärdheter i San Francisco

Det finns mycket att se i San Francisco. Här listar vi det du inte får missa.

Upptäck bohemiska Lower East Side

I Lower East Side på Manhattan möter dåtid nutid och området karakteriseras av bohemiska kvarter blandat med uteliv, konst och musik. Lower East Side karakteriseras av sin långa bohemiska historia av immigration. Området har ett rikt kulturliv med en etablerad konst och musikscen, populära klubbar och barer och plånboksvänliga restauranger.

Lilla Sri Lanka

Tompkinsville på New Yorks Staten Island är känt som Lilla…