Upptäck bohemiska Lower East Side

I Lower East Side på Manhattan möter dåtid nutid och området karakteriseras av bohemiska kvarter blandat med uteliv, konst och musik. 

Livliga Lower East Side  karakteriseras av sin långa bohemiska historia av immigration.  Området har ett rikt kulturliv med en etablerad konst och musikscen, populära klubbar och barer och plånboksvänliga restauranger. Man tar sig enkelt till Lower East Side genom tunnelbanans linjer F, J, M och är en kort promenad från tågen B, N, Q, R och tåg nummer 6.

Stadsdelen bär på New York Citys judisk-amerikanska historia och karakteriseras av kvarter med hyreshus som en gång i tiden var hem åt tyskar, irländare, italienare, polacker och ukrainare som immigrerade i slutet av 1800-talet och början på 1900-talet till New York City. Lower East Side har bevarat de historiska karaktärsdragen och det bidrar till områdets charm idag.

Höjdpunkter på Lower East Side

  • Upptäck stadsdelens kulturarv på Lower East Side Tenement Museum eller Museum at Eldridge Street Synagogue. Känt för sin konstsamling är New Museum som också brukar locka besökare från hela världen med sina moderna utställningar.
  • Berömd för att sälja klassiska judiska delikatesser och mat är Russ & Daughters och Katz’s Delicatessen.
  • Smaker från China Town har letat sig in på Lower East Side genom många populära och moderna asiatiska restauranger som Pig and Khao, Pok Pok Phat Thai och Yunnan Kitchen.
  • Med restauranger och barer i nästan varje gatuhörn har Lower East Side blivit favoritdestinationen för uteliv. Några lokala favoriter är Schiller’s Liquor Bar, The Leadbelly och Barramundi. Om man är intresserad av vad som händer på musikscenen ska man besöka Bowery Ballroom eller Mercury Lounge.
  • Lower East Side är även en arena för många speciella klädes-, smyckes- och detaljvarumärken som Maryam Nassir Zadeh, Assembly och Some Odd Rubies. För bra herrkläder ska man göra ett besök på Epaulet och Self Edge.

Om du vill få ut ännu mer av Lower East Side kan du bo på ett av de närliggande hotellen som erbjuder olika stilar och bekvämligheter. Här finns alternativ som det intima boutiquehotellet The GEM Hotel som även erbjuder iPod sightseeing. Både Farfield Inn & Suites och Howards Johnson erbjuder  kontinentalfrukost. Fullservicehotellet Holiday Inn har både WiFi och restaurang. Ytterligare ett hotell är Wyndham Garden som har ett urval av sviter med privat terrass.