Idaho

Idaho är känd för sin potatisproduktion och två tredjedelar av all potatis som odlas i USA kommer härifrån. Staten bjuder på vacker natur med många skogar, sjöar och berg med möjlighet till magiska naturupplevelser året om. Klippiga bergen i öst ger goda möjligheter till skidåkning om vintern och vandring om sommaren, vilket är populärt både bland turister och ”Idahoans”.

Central Idaho Dark Sky Reserve

I Idaho kan du uppleva natthimlen i sin renaste form. Här ligger Central Idaho Dark Sky Reserve som anses som en av det bästa platserna i världen för stjärnskådning, här finns minimalt med ljusföroreningar och det blir becksvart om natten. För att beskåda på bästa sätt rekommenderar vi att övernatta under bar himmel och beskåda Vintergatan, andra planeter och meteoriter. Njut av tystnaden, ensamheten och den storslagna natthimlen. Glöm inte varma kläder, sovsäck och en stor termoskanna med kaffe, så att du håller dig vaken för att uppleva detta spektakel.

Vill man inte bo i tält finns flera bekvämligare boendemöjligheter kring skidområdet Sun Valley  – härifrån kan man göra kortare utflykter för att uppleva den magiska natthimlen, både till fots och med bil. 

Harkness Hotel – som hemma fast borta

Harkness Hotel ligger inrymt i en gammal bankbyggnad från 1906. Byggnadens arkitektur är unik för området och listat som historiskt arv hos USA:s officiella register National Historic Registry. Här bor man i lägenheter och känner sig snabbt som hemma.

Glamping – Linn Canyon Ranch

Linn Canyon Ranch bor du i natursköna omgivningar vid västra foten av den berömda Teton Mountain Range, bara 45 minuter från Jackson Hole. Njut av ridturer i vackra Teton Valley och övernatta i lyxiga tält. Ett tips är att delta på en guidad ridtur i solnedgången, omgiven av asplundar och fält av vildblommor.

River Dance Lodge – för den aktive

River Dance Lodge består av rustika lyxstugor som hämtat ur en amerikansk film. Timmerstugorna ligger vackert belägna invid Clearwater River med magisk utsikt över bergen och med närhet till äventyr som forsränning, cykling, flugfiske, vandring, med mera.

Läs mer om Idaho här: www.visitidaho.org